DAY 52- historien om de viktigste tingene

2Kanskje har du hørt den før. Historien om de viktigste tingene i livet. Kanksje vet du til og med hvem som har skrevet den, noe jeg ikke har klart å finne ut av. Do do tell, if you know. Det er en fantastisk historie uansett forfatter, og den minner meg på viktigheten av å huske på hva som er bør få oppmerksomhet i livet. For jeg glemmer det, av og til....Gjør du?
http://youluckywhoreyou.tumblr.com/post/15360993839

En professor sto foran filosofiklassen sin. Da timen begynte, tok han, uten å si et ord, fram et stort og tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med minigolfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, noe klassen mente glasset var. Så tok professoren fram småsten og begynte og legge dem ned i glasset, ristet stadig på det, slik at småstenene kunne fordele seg mellom golfballene. Deretter spurte han igjen klassen om glasset var fullt. Og nok en gang mente klassen at det var det. Professoren tok nå fram en pose med sand og helte sanden forsiktig i glasset, slik at sanden automatisk fylte det resterende rommet i glasset. Igjen spurte han retorisk om det var fullt?  Professoren to kopper kaffe og helte begge to ned i glasset, noe som effektivt fylte hulrommene som var mellom sandkornene.
Studentene lo. -Nå, sa professoren da latteren var stilnet. - Forestill dere nå at dette glasset representerer livet deres. Golfballene er de viktige tingene: familien deres, kjærester, barn, helse, venner og yndlingshobbyer - de tingene som, selv hvis dere mistet alt annet, fortsatt ville gjøre livet deres fullkomment. Småstenene er de andre tingene som betyr noe, sånn som jobb, hus, bil og så videre. Sanden er alle de andre småtingene.
Professoren fortsatte: -Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småstenene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi på små, ubetydelige ting, får dere aldri plass til de tingene som er viktigst for dere. Vær oppmerksom på de tingene som er kritisk for deres lykke. Lek med barna deres, pass på helsen. Inviter kjæresten på middag. Lev. Det vil alltid være en tid til å gjøre rent huset og å ordne avløp. Ta dere av golfballene først - de tingene som virkelig betyr noe. Få styr på det du prioriterer, resten er bare sand. En av studentene rakk opp hånda og spurte hva kaffen representerte? Professoren smilte: -Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise at selv om livet ditt synes å være fullt, så er det alltids plass til et par kopper kaffe sammen med en venn!

3 comments:

 1. SV: Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min, det setter jeg pris på! Ja, ikke sant, bildet er fantastisk! Jeg har funnet det på weheartit, du kommer direkte til linken ved å trykke på bildet. :)

  Likte godt teksten du deler i dette innlegget! Det er, som du sier, veldig lett å miste perspektivet på de viktigste tingene i livet. Vi trenger å huske hva som virkelig betyr noe. :)

  ReplyDelete
 2. And friends like YOu, Renate, are absolutely the big things, the most important things, the absolute VITAL things in life :) Will call you tomorrow sweetheart!!

  ReplyDelete
 3. and you, darling Monica! I knew you would appreciate the story love, and even though it´s in norwegian, I did bet you know our language well enough to get it:) and youj did:) can´t wait to talk :) love r

  ReplyDelete

feel free to comment:)