DAY 202: med blanke ark

Det er noe med det. At begynnelser alltid betegner slutten på noe annet. Om det der andre var bra eller dårlig blir mindre viktig når en begynner å snakke forandring. For er det ikke slik da, at uansett hvordan en vrir og vender på det så finnes det mer trygghet i en dårlig hverdag enn i en ukjent en?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=405092982897717&set=a.35114...


Vi er midt i en omstillingsprosess. På arbeidsplassen. Igjen faktisk. Det er ikke noe hemmelig ved det. Avdelingsledere og avdelinger rokkes rundt på som ei dårlig skive med hakk i. Som om rokkinga skulle få de sure melodiene til å høres renere ut. Fåfengt.  Uansett kvalitet på plata vil den høres hakkete ut dersom spilleren er ødelagt. Det er ikke akkurat metafysikk. Lell.
Omstilling i seg selv er kanskje en god ting det. Den gangen her, hvis vi klarer å se forbi hvordan ting gjøres. Hvis vi bare klarer å skifte ship, vi som jobber midt i omstillinga. Jeg tror vi klarer det og jeg tror det er nødvendig. Det der med chippen. Nye tanker må tenkes hvis visjonen Ahus skal kunne bli virkelig.  Jeg tror det er på tide. På høy tid faktisk. Vi har jo både folka, kunnskapen og engasjementet til å bli Europas beste. Eller ledende iallefall. Men vi mangler plassen. Og det tærer på oss som står i skjæringspunktet mellom korridorpasienter og ønsket om å kunne utføre god pasientpleie.

Du skal få en dag i mårå som rein og ubrukt står
Klarer vi å tro på det, er det mulig å se gjennom omstillinger med Prøysens optimisme?  Jeg tror det, at det er mer enn mulig - at det ikke er så dumt med reine ark. Nye sider hvor historiene kan fortone seg annerledes. Kanskje lykkeligere, bedre, finere? Jovisst er det mulig. Alt kan skje. Det er vi som fører pennen, vi som jobber på gulvet. Og det er mange av oss, uansett omstillingsprosess, uansett sted.
Vi har ikke fått valge tittel eller forlag, vi som arbeidsmaur er, men vi har fremdeles makt til å bestemme hvordan sidene skal se ut. Vi har mange ord, vi kan forme mange setninger. Vi har makten til å bestemme hvordan historiene skal fortone seg.
Det er ikke alltid sånn at omstillingsprosesser er et onde. Vi må bare bytte chip. Tenke annerledes, finne verktøyene til å kunne håndtere forandringer. På en god og positiv måte.  Det er rart det ikke er et fag. På grunnskolen for eksempel. Livet er jo fullt av forandringer, noen gode, noen dårlige- mesteparten tredd nedover hodene våre uten mulighet til medbestemmelsesrett. Hvorfor er det ikke et eget fag? Det burde ha vært det. Kunne vært kalt "Hvordan håndtere alle de forandringene som kommer til å bli tredd nedover hodet ditt uten medbestemmelsrett". Og faget kunne vært oppdelt i bolker.
bolk 1: hvordan forbli positiv når livet stormer?
bolk 2: hvordan spre gode vibber når negativiteten herjer?
bolk 3: hvordan åpne øynene for at morgendagen kan se bedre ut til tross for at den er annerledes?
bolk 4: hold ut, i morgen er gårsdagen gammelt nytt

Blanke sider, bokstavelig talt 
Jeg skal gjøre mitt. Projectstyle. Skal kjøpe ei fin skrivebok. Ei skikkelig fin ei. Skal la den gå innunder kvoten "helt nødvendig innkjøp" og kjøpe fine fargestifter og.  Implementere noen enkle regler for bruk og få de flotte kollegaene mine til å joine. Jeg er sikker på de kommer til å joine. Vi er et bra team! Vi skal bli best på forandring. Vi skal ta de forandringene som kommer med et smil.
Jeg skal kjøpe ei bok og be samtlige på jobb skrive ned en setning hver dag. Om noe som har vært fint. På den måten visualiserer vi det. De fine tingene som det er så lett å glemme. Og når det stormer som mest, når vi blir bitt av basillene som sprer negativitet som herpes i russetid så skal vi huske på de fine tinge tingene som faktisk skjer, hver dag- midt imellom korridorsenger, arbeidsbelastning  og omstillingsprosesser. Skal be sjefen ta frem boka og ramse opp positive historier når det trengs.
Det blir bra! Vi kan smile og skrive oss gjennom det- lage bedre historier enn de som er blitt fortalt før. Kanskje gjør det no´ med oss, forandrer oss til noe bedre?

Er du trist?
kjøp ei bok
start en ny historie
hva om det funker?

Project on!

2 comments:

 1. Vakkert vennen!! Du er så positiv og det er deilig :-)
  Jeg starter med en setning selv om jeg ikke jobber hos dere :-)
  I dag leste jeg et positivt og inspirerende blogginnlegg - positivitet smitter :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. så søt du er darling;) Leste om den bok greia på en annen blogg en tid tilbake, og syntes det var en flott ide. Når man setter seg ned og tenker etter så har en det ofte bedre enn en tror.)

   Delete

feel free to comment:)