DAY 224: kroppslukter og andre buskevekster

Svettelukt. Fotsvette, gammel røyk eller kjiip fis. Pick your poison. Hvordan fortelle noen at de lukter vondt og fortsatt bevare et vennskap?
http://ivalfre.com/blog/?page_id=6679


Folk reagerer forskjellig på lukt. Noen lukter mer enn andre og noen er mer vare på lukt.
Det som av enkelte kan oppleves som kvalmende søtt kan for andre representere himmelriket og visa versa. Men. Til tross for enkete utspring av smak og behag er det vel naturlig å tro at flertallet tross alt enes om essensen av gode og vonde lukter. Eksempelvis ;Blomster- digg. Svette- kjipt.

Kan det være noe i det at folk flest assosierer god lukt med positive egenskaper, mens vondt lukt reflekterer dårlige...og kan det i så fall være derfor mange synes det er vanskelig å be noen spe på litt med deodoranten?
Voksne oppegående mennesker kvier segi det lengste for å konfrontere kolleager om lukt og venter i spenning på at noen andre tar samtalen på vegne av gruppa. Voksne oppegående menensker trekker seg unna på arbeidsplassen, holder ut og tenker sitt. Ungdom fryser ut og snaker om. Barn sier det som det er og trollet i rommet eksploderer før det har rukket gjøre skade.
Kanskje burde vi være mer direkte vi voksne og. Finne frem barnet i oss når vi skal konfrontere hverandre? Eller blir det galt det og?

Det er rett og slett ikke greit å lukte svette eller fis i norge anno 2013. 
Ikke på treningshall, ikke i skauen, ikke på jobb og ikke selskap. Normal lukt- digg. Kjiip lukt.. kjiipt.
Alt som ikke lukter digg er avvik og avvik tåles dårlig i dagens samfunn. Ingen vil bli upopulær, og ingen vil være slem. Det er langt lettere å be noen ta ansvar for enn enn å ta ansvar selv. Det er lettere å snu seg bort enn å hjelpe. Ute av syne, ute av sinn. Eller er det egentlig, om lukta er der?

Etter mye om og men har jeg kommet frem til at jeg velger å Simplefy hele lukteproblematikken. Jeg stemmer for at vi alle tør være litt "slemmere" med hverandre og finner frem motet til å si det som det er. Med en vennlig vri. Går det ann å si til noen at " jeg synes du er ei bra dame, men vettu hva.. du lukter faktisk svette.. og har gjort det i det siste.. kanskje du trenger bytte deodorant?" Går det ann, eller er det for ...kjiipt? Går det ann å pakke inn lukt?
Kanskje er det ikke så ille når alt kommer til alt. Kanskje er det sånn at slem til snill i det lange løp.

Hva tenker du? Har du noen tips eller råd?
Hvordan ville du taklet at kollegaen luktet stramt dag etter dag? Er det rett og slett for slemt å si det som det er.. eller skal man hoppe i det?
No comments:

Post a Comment

feel free to comment:)